|
Kasalica A., Miočinović D., Niketić G., Vuković V., Praćenje kvaliteta
kozjeg sira proizvedenog u eksperimentalnim uslovima ................................................................... 3-5
Popović-Vranješ A., Čobanović K., Ostojić M., Jerenić S., Krajinović M.,
Pljevaljčić O., Integrisani sistemi i standardi u mlekarskoj industriji
kroz seriju standarda ISO 22000:2005 ..................................... 6-11
Oljačić E., Kasalica A., Prisustvo termorezistentnih mikroorganizama
u polutvrdom siru tokom skladištenja .................................... 12-14
Niketić G., Kasalica A., Popović-Vranješ A., Gavrić M., Miočinović D.,
Tehnološka podobnost kozjeg mleka za preradu u sir .................................................................... 15-18
Đerovski J., Kolar B., Puđa P., Funkcionalne karakteristike
različitih vrsta komercijalnih sireva ................................. 19-24
Đerovski J., Radulović Z., Radin D., Radovanović M., Puđa P., Ispitivanje
kvaliteta kajmaka: hemijski, mikrobiološki i senzorni aspekt ..................................................................... 25-28
Baras J., Jovanović S., Otpadne vode industrije mleka ..................................................................... 29-38
Adamović M., Jovanović S., Maćej O., Daković A., Stanković S., Mogućnost adsorpcije mikotoksina (aflatoksin M i M ) u jogurtu adsorbentima na bazi prirodnog i modifikovanog zeolita ...................................... 39-42
Carić M., Milanović S., Đurić M., Tekić M., Iličić M., Duraković K., Primena
transglutaminaze u tehnologiji mleka ........................................ 43-47
Radulović Z., Radin D., Obradović D., Autohtona mikroflora sjeničkog sira ............................................ 48-51
Šobajić S., Miletić I., Stanković I., Zdravstveni efekti mleka
i mlečnih proizvoda – istine i zablude ............................... 52-56
Stanojević S., Barać M., Vucelić-Radović B., Pešić M., Jovanović S., Prinos
i kvalitet sojinog mleka i tofua zavisno od načina proizvodnje ................................................. 57-63
Mirecki S., Adžić N., Hemijski sastav i higijenska ispravnost
pljevaljskog sira ...................... 64-67
Jovanović S., Maćej O., Barać M., Vučić T., Distribucija sastojaka mleka pri proizvodnji polutvrdih sireva na bazi koagregata proteina mleka .......................... 68-72
Katić V., Mikrobiološki kriterijumi za hranu..... 73-77
Lazić V., Gvozdenović J., Petrović T., Novi trendovi pakovanja
u industriji prerade mleka ........................................... 78-81
Sarić Z., Mujić I., Dizdarević T., Alibabić V., Kravlje i sojino mlijeko –
alternative ili različiti proizvodi ............................................. 82-89
Tomić T., Jovanović S., Maćej O., Definisanje tehnoloških
parametara proizvodnje probiotskog sladoleda ...................................................................... 90-95
Srbinovska S., Komparativna analiza mocarele, belog sira
u salamuri i pekorina iz kozjeg mleka ........................ 96-102
Lačnjevac Č., Pavlović M., Ristić N., Barać M., Kostić A., Gligorić M., Zaštita opreme od korozije u sistemu za pasterizaciju mleka ............................................... 103-109
Martinović A., Narvhus J., Metabolizam soja Lactococcus lactis
ssp. lactis (ABO 19-2) ......................................110-114
Stojanović E., Pecnik A., Depalov S., Uticaj hloramfenikola na kvalitet gruša i ukupnu kiselost mleka.............................115-117
|
<< Nazad |